تبلیغات
فایل مهندسی - معرفی و دانلود فایل کامل گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی demi به روش اسمز معكوس

گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی demi به روش اسمز معكوس

  • گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی demi به روش اسمز معكوس
    گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی demi به روش اسمز معكوس در 85 صفحه ورد قابل ویرایش
    دسته: کارآموزی
    بازدید: 1 بار
    فرمت فایل: doc
    حجم فایل: 824 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 85

    قیمت فایل: 4,000 تومان

    پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

    پرداخت و دانلود

    گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی demi به روش اسمز معكوس در 85 صفحه ورد قابل ویرایش

    فهرست مطالب

    عنوان                                      صفحه

    فصل اول – آب یك نگاه كلی

    1-1-   مقدمه ................................ 1

    1-2-   آب و اهمیت آن ......................... 4

    1-3-   كیفیت آب ............................. 4

    1-4-   كیفیت آبها ............................ 10

    فصل دوم – كاربرد تكنولوژی غشاء در تصفیه آب (اسمز معكوس)

    2-1- دانشگاه كالیفرنیا و اولین دستگاه اسمزمعكوس 14

    2-1-1- اساس كار اسمز معكوس ................ 16

    2-1-2- تكنولوژی اسمز معكوس ................ 18

    2-1-3- تعاریف مهم در اسمز معكوس ........... 22

    2-1-4- غشاء اسمز معكوس (غشای مناسب) ....... 24

    2-2- جلوگیری از تشكیل رسوب و معلق نگه داشتن آن 28

    الف ) رسوب گرفتگی غشاء ................... 28

    2-2-1- محل مناسب تزریق .................... 32

    2-2-2- تزریق بیش از حد ماده بازدارنده .... 32

    2-2-3- مقایسه مواد بازدارنده تشكیل رسوب .. 33

    ب ) آلودگی ناشی از اكسیداسیون ............ 34

    2-2-4- كارتریج فیلتر ...................... 35

    2-3- آلودگی (فولینگ) بیولوژیكی ........... 36

    2-3-1- محلول شستشو ........................ 37

    الف ) محلول اسیدشویی غشاء PA .............. 37

    ب ) محلول قلیاشویی غشاء  PA................ 37

    2-3-2- مثالهایی از آلودگی غشاء ............ 38

    2-3-3- روند شستشوی شیمیایی سیستم RO ...... 39

    الف ) حجم محلول و نرخ جریان شستشوی پیشنهادی برای RO     40

    ب ) دستورالعمل روند شستشوی RO ........... 40

    ج ) از سرویس خارج بودن طولانی RO ......... 41

    2-3-4- حمله مواد اكسید كننده به غشاء PA ... 44

    2-3-5- بروز پدیده كامپاوند X ............. 46

    2-4- تعمیر و نگهداری اسمز معكوس ............ 47

    2-5- عیب یابی اسمز معكوس به روش تفسیر نتایج عملكرد آن    57

    فصل سوم – راهكارها و پیشنهادات برای كاهش هزینه‌های جاری تصفیه خانه آب نیروگاه

    3-1- انفصال آب شرب از آب مصرفی ............ 69

    3-1-1- هدایت آب شرب تولیدی به كانتین و آبدارخانه‌ها 69

    3-1-2- هدایت آب مصرفی به كانتین‌ - آبدارخانه‌ها، سرویس‌ها و غیره 69

    3-1-3- جایگزینی تانك Potable برای مصارف غیر شرب   70

    3-1-4- زمان بندی نمودن مصرف آب شرب و مصرفی . 70

    3-2- تعمیرات به موقع ...................... 71

    3-2-1- استفاده از لوازم یدكی مرغوب ....... 71

    3-2-2- كانال كشی برای لوله‌های جای گرفته در زمین     72

    3-3- جایگزینی غشاء پلی سلوفان باردار به جای غشاء PA     73

    3-3-1- معایب و محاسن غشاء PA (پلی آمید) ... 73

    3-3-2- معایب و محاسن غشاء AC (استات سلولز) 74

    3-4- احداث چاله نمك بهداشتی در محل تصفیه خانه 74

    3-5- هزینه تولید آب آشامیدنی به ازای هر متر مكعب در حال حاضر     76

    3-5-1- هزینه‌های پیش بینی شده .............. 76

    الف ) نیروی انسانی ........................ 78

    ب ) نمك مصرفی .............................. 77

    ج ) كلر و آنتی اسكالانت و مواد تست كننده سختی آب 77

    د ) برق مصرفی ............................. 77

    و ) فیلتر كارتریج ......................... 78

    ه‍ ( شستشوی RO و تعویض غشاء ممبران‌ها ....... 78

    ی ) هزینه ماهیانه تست آب آشامیدنی ........ 78

    3-5-2- هزینه‌های پیش بینی نشده ............. 79

    الف ) نشتی و شكستگی لوله‌ها در محل نیروگاه ... 79

    ب ) خرابی پمپها .......................... 79

    ج ) نارسایی آب به دلایل مختلف و خرید آب شرب 79

    د ) هزینه تعمیرات و خرید لوازم یدكی ....... 80

    3-6- مقرون به صرفه بودن یا نبودن سیستم فعلی با توجه به موارد فوق الذكر .................................... 80

    فهرست اشكال                                                                              صفحه

    شكل شماره 1 .............................. 14

    شكل شماره 2 .............................. 16

    شكل شماره 3 .............................. 21

    شكل شماره 4 .............................. 25

    فهرست جداول                                                                                   صفحه

    جدول شماره 1 .............................. 9

    جدول شماره 2 ............................. 27

    جدول شماره 3.............................. 29

    جدول شماره 4 ............................. 42

    جدول شماره 5.............................. 43

    جدول شماره 6.............................. 59

    1-1- مقدمه

    محدودیت منابع آب، نیاز روز افزونی به آب شرب، تولید فاضلابهای حاصل از فعالیتهای گوناگون آلودگی بیش از پیش آبها بیماریهای مرتبط با آب غیر بهداشتی موجب می‌شود كه كیفیت آب جهت مصارف مختلف (بویژه آب آشامیدنی) مورد توجه قرار بگیرد بهمین منظور یكی از برنامه‌های عمران شهری تأمین آب سالم مطابق با استانداردهای بین المللی، ایجاد سیستمهای جمع آوری و تصفیه فاضلابها بویژه فاضلاب شهری است كه در صورت عدم جمع آوری و تصفیه فاضلابها بویژه فاضلاب شهری است كه در صورت عدم جمع آوری و تصفیه فاضلابها بویژه فاضلاب شهری است كه در صورت عدم جمع آوری و تصفیه می‌تواند خطر جدی برای آبهای زیرزمینی و سطحی و نهایتاً محیط زیست بشمار آیند به این ترتیب حفظ كیفیت محیط زیست بویژه منابع آب شرب، پیشگیری از آلودگی آبها و بكارگیری شیوه‌های مناسب تصفیه آب و فاضلاب نیازمند یك برنامه ریزی اصولی و عملی در زمینه كنترل كیفی منابع آب است در رئوس این برنامه‌ها مواردی مانند شناخت و ارزیابی منابع آلوده كننده آب ظرفیت پذیرش آن ذخیره‌ها توسط منابع آب پذیرنده، اندازه گیری پارامترهای تعیین كننده كیفیت فیزیكی و شیمیایی آب و تجزیه و تحلیل نتایج و كنترل آلودگی قرار دارند. در راستای اجرای این اهداف نخستین گام، ایجاد مراكز آزمایشگاهی و تربیت پرسنل كارآموز است كه بتوانند مسئولیت كنترل كیفیت آب و فاضلاب را در بخشهای مختلف بعهده گیرند. این كار از شناسائی منابع مورد استفاده، نحوه و ویژگی‌های نمونه برداری شروع و با بكار گیری روشهای مناسب آنالیز برای پارامترهای كیفی نمونه در آزمایشگاه ادامه و سرانجام بصورت گزارش نتایج تفسیر شده و با ارائه پیشنهادات در زمینه رفع مشكل به پایان می‌رسد. البته فرآیند كنترل كیفی در این مرحله پایان نیافته و در ادامه می‌بایست نتایج ارزیابی‌ها و اعمال شیوه‌های كنترل بازنگری شود به این ترتیب روشن است كه نتایج بدست آمده از آزمایشگاه‌های كنترل كیفیت آب و فاضلاب، شالوده برنامه ریزیها و تصمیمی گیری‌های خود و كلانی است كه قرار است در این ارتباط صورت گیرد و چنانچه كار آزمایشگاهی با دقت و مبتنی بر روشهای علمی و مستند صورت نگیرد پایه محاسبات و طراحی‌های محكم و استوار نخواهد بود. حتی امور بظاهر ساده‌ای مثل نمونه بردای، نگهداری و انتقال نمونه‌ها اگر درست و دقیق صورت نگیرد تمام مراحل آنالیز آزمایشگاهی، تجزیه و تحلیل نتایج و كاربرد آنها را زیر سوال خواهد برد. بر این اساس اجرای طرحی تحت عنوان بهینه سازی آزمایشگاهی آب و فاضلاب به صورت ارزیابی و ضعیف كنندگی آزمایشگاههای موجود ایجاد كه آزمایشگاه مركزی و مرجع و پیشنهاد احداث و تجهیز آزمایشگاههای مورد نیاز در برخی شهرستانها یا تأسیسات تصفیه خانه مطرح شد.

    1-2- آب و اهمیت آن :

    بیشتر سطح زمین پوشیده از آب است و بشر تقریباً 1% كل آب روی زمین را مورد بهره برداری قرار می‌دهد. آب گواراترین نوشیدنی است و جایگزین برای آن فعلاً وجود ندارد كمتر كارخانه یا موسسه‌ای است كه با آب سروكار نداشته باشد و در عین حال مسئله ساز بسیاری از كارخانه‌هاست. انسان و دیگر موجودات زنده بدون آب قادر به ادامه حیات نیستند و به طور پیوسته به آن نیاز دارند ضمن اینكه با وارد كردن آب آلوده به  محیط این سرمایه طبیعی را مورد تهدید قرار می‌دهند.

    1-3- كیفیت آب

    آب یكی از فراوانترین تركیباتی است كه بصورت خالص در طبیعت یافت نمی‌شود. زیرا از یك سو نظر به قدرت حلالیتی كه دارد تمام عناصر موجود در مسیر خود را كمابیش حل می‌كند و از طرف دیگر بشر آن را مستقیم یا غیر مستقیم آلوده می‌كند ضمناً شرایط اقلیمی بر كیفیت آب اثر قابل توجهی می‌گذارد. كیفیت آب بستگی به خواص ظاهری، فیزیكی و شیمیایی آب دارد.

    الف خواص ظاهری آب :

    بو، طعم، كدورت و رنگ از خواص ظاهری آب بشمار می‌آیند. اساسی ترین مسئله در مورد آب تصفیه شده عدم داشتن بو و طعم است. بوی آب قاعدتاً باید ارتباط نزدیكی با طعم آن داشته باشد البته مواد غیر فراری مثل كلرید سدیم با تأثیر بر روی طعم آب اثری روی بوی آن نمی‌گذارند. عوامل مختلفی از جمله جلبكها، تجزیه گیاهان آبزی، محصولات حاصل از كلرینه كردن آب مثل كلرو فنل‌ها و آبهای راكد در ایجاد طعم و بو مؤثرند. كدورت پدیده‌ای است كه میزان شفافیت آب را مشخص می‌كند و بعنوان یك خاصیت ظاهری آب بحساب می‌آید. كدورت باعث می‌شود نور تابیده شده به نمونه متفرق یا جذب شود ولی عبور نكند مواد كلوئیدی این ویژگی را به آب می‌دهند. رنگ آب می‌تواند از مواد در حال گندیدگی با نمكهای فلزی موجود در طبیعت یا آلودگی‌های صنعتی ناشی شود.

    3-1- انفصال آب شرب از آب مصرفی :

    یكی از موارد بسیار مهم كه باعث شده تا هزینه آب تولیدی برای شرب و مصرف در نیروگاه فوق بالا رود یكی بودن شبكه آبرسانی شرب و مصرفی است برای این منظور چند مورد فوق كه در ذیل خواهد آمد كمك شایانی برای كاهش هزینه تولید آب خواهد بود.

    3-1-1- هدایت آب شرب تولیدی به كانتین و آبدارخانه :

    بهتر است آب شرب تولیدی جهت مصرف بهینه به كانتین و آبدارخانه‌های موجود از محل تصفیه خانه انشعاب داده شود و تا حد امكان از هدر رفتن این آب جلوگیری بعمل آید.

    3-1-2- هدایت آب مصرفی به كانتین – آبدارخانه‌ها سرویس‌ها و غیره :

    برای این گزینه می‌توان از شبكه آبرسانی فعلی استفاده نموده و جهت استفاده از آب شرب شبكة جدیدی كه چندان هم هزینه نخواهد داشت تعبیه گردد. این آب صرفاً جهت مصارف كانتین برای شستشوی ظروف و محل آشپزخانه و آبدارخانه‌ها و سرویس‌ها (از قبیل سرویس بهداشتی و حمام) و هر گونه مورد مصرف استفاده نمود.

    3-1-3- جایگزینی تانك Potable برای مصرف غیر شرب :

    بهتر است برای جلوگیری از ایجاد هزینه ثانویه از امكانات اولیه بهره جست. بدین صورت كه می‌توان برای مصرف غیر شرب از تانك
     m3 12 بهره برداری نمود.

    3-1-4- زمانبندی نمودن مصرف آب شرب و مصرفی :

    می‌توان در زمانهای مشخص شده از جانب افراد ذیصلاح آب شرب را بدون تعویض شبكه آبرسانی (بفرض مثال 3-4 ساعت) در روز وارد شبكه فعلی نموده تا برای طبخ غذا، آب آشامیدنی و غیره توسط قسمتهای مربوطه استفاده گردد.

    و همچنین می‌توان آب مصرفی (غیر شرب) را در باقی ساعت شبانه روز در شبكه رها نموده كه برای این منظور می‌توان آب دارای اختلاط فیلتره و نرم را برای جلوگیری از رسوب (در دراز مدت) در لوله‌ها و سیستمها جاری نموده و از این شیوه بهره برد.

    برای تولید آب مصرفی كافی است انشعابی از آب خام گرفته كه از فیلترها و سختی گیرها عبور كرده و آب نرم بدست می‌دهد و از اختلاط كمی آب نیتره می‌توان آب خوبی برای مصرف ایجاد نمود.

    3-2- تعمیرات به موقع :

    نیروگاه سیكل تركیبی دماوند با توجه به وجوه تجهیزات و نیروی انسانی نیازمند آب شرب و دمی است. برای این منظور قسمت تصفیه خانه طراحی و راه اندازی گردیده است. كه در صورت نبود چنین مكانی در نیروگاه سیستم دچار اختلالات زیادی خواهد شد.

    حال با توجه به اهمیت مسأله و همچنین وجود تجهیزات در این محل كه بعد از هر اشكال نیازمند بررسی وپیگیری فوری می‌باشد باید از نیروی تعمیرات ماهر و با تجربه در این قسمت بهره برد.

    3-2-1- استفاده از لوازم یدكی مرغوب :

    برای استفاده بهینه با بازده بالا حتی المقدور باید از لوازم یدكی مرغوب استفاده كرد. مثل انگلیسی است كه می‌گوید (هنوز آنقدر پولدار نشدم كه جنس ارزان بخرم).

    خرید لوازم خوب علاوه بر طول عمر مفید خوب قطعه طول عمر مفید هر دستگاه را بالا برده و نهایتاً سیستم به زودی دچار اشكال نخواهد شد.

    برای این منظور بهتر است نیروی بهره بردار تسلط كامل به امور داشته و صلاحیت كار كردن با دستگاه‌های فوق را داشته باشد. به فرض مثال با علم و آگاهی از ایجاد ضربه قوچ در پمپها جلوگیری نموده و عمر مفید هر پمپ را به این صورت افزایش دهد.

    3-2-2-  ایجاد كانال برای لوله‌های قرار گرفته در بستر زمین :

    از آنجایی كه نیروگاه فعلی دماوند در حال ساخت سیكل تركیبی است و برای این منظور تجهیزات با ماشین آلات سنگین به محل نیروگاه انتقال داده می‌شود و همچنین شبكه آبرسانی با توجه به اطلاعات كسب شده از جنس پولیكا می‌باشد لازم است كه شبكه فوق در داخل كانال سیمای تعبیه گردد تا از شكستگی‌های متعدد و حتی المقدور هدر رفت آب جلوگیری به عمل آید.

    3-3- جایگزینی غشاء پلی سلوفان باردار به جای غشای PA :

    جنس غشاء ممبران‌ها از پلی سلوفان باردار در 2 الی 3 سال گذشته به بازار آمده است و نسبت به غشاء‌های دیگر دارای قیمت بالاتری است. این قیمت بالا با توجه به محاسن این غشاء بر روی این محصول درج گردیده است.

    غشاء پلی سلوفان باردار دارای محاسن زیادی نسبت به غشاهای دیگر است از جمله دارای مزیت خوب استات سلولز (تحمل كلراین) و مزیت خوب پلی آمیدی (دبی زیاد)

    3-3-1- معایب و محاسن غشا پلی آمید (PA) :

    محدوده PH قابل تحمل برای غشا پلی آمیدی 2 تا 10 می‌باشد. از دیگر خصوصیات این محصول دبی زیاد آن است. اما این غشاء به علت حساسیت بسیار زیاد به بایوسایدها خیلی زود دچار آلودگی بیولوژیكی گردیده و باید در معرض شستشوی شیمیایی قرار گیرد.

    3-3-2- معایب و محاسن غشاء استات سلولز (CA) :‌

    غشاء (CA) دارای محدوده PH بین 3 تا 8 می‌باشد. مزیت دیگر این غشاء تحمل ماده اكسیدان و در كل عدم آلودگی بیولوژیكی غشاء نسبت به پلی آمید است. اما عیب این محصول و دبی كم آن می‌باشد و بیشتر برای مصارف آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    3-4- احداث چاله نمك بهداشتی در محل تصفیه خانه

    در حال حاضر در مكان فوق جهت ساخت آب نمك برای احیاء زرین‌ها از نمك كریستاله استفاده می‌شود. كه استفاده از این نمك معایب خاص خودش را داراست. بدین صورت نیروی انسانی موجود در تصفیه خانه باید كیسه‌های حاوی نمك را به تانك آب نمك انتقال داده كه موجبات سختی اینكار را فراهم می‌آورد. در حالیكه اگر یك چاله نمك با لایه روبی در محل تصفیه خانه احداث گردد به جای نمك كریستاله از سنگ نمك استفاده نموده كه باعث می‌شود لَجن تولیدی در ته چاله جمع شده و محلول آب نمك توسط پمپ به تانك دیگری منتقل می‌شود كه برای احیاء زرین‌ها از آن استفاده می‌شود و دیگر در هنگام همزدن به روش فعلی محلول كدر نخواهیم داشت. كه مقداری از لَجن راسب شده نیز در تانك زرین‌ها وارد گردد.

    البته یادآور می‌شویم كه درجه انحلال نمك در روش فعلی نسبت به چاله بیشتر است به  دلیل همزدن با همزن و در ضمن می‌توان از آب گرم برای انحلال نمك در چاله استفاده كرد كه خود جایگزین همزن خواهد شد.

    3-4-1- تهیه تانك مخروطی پلی اتلین جهت ساخت آب نمك :

    اگر تانك محتوی آب نمك به صورت مخروطی طراحی گردد البته انتهای آن مخروطی باشد آنگاه می‌توان لَجن تولیدی را توسط شیر تخلیه انتهایی هر چند روز یكبار خالی كرد كه این بسیار در كیفیت آب نمك تولیدی مؤثر خواهد بود.

    قیمت فایل: 4,000 تومان

    پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

    پرداخت و دانلود


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
http://kylieeric.hatenablog.com/entry/2016/03/02/211857
یکشنبه 15 مرداد 1396 09:16 ق.ظ
Ridiculous quest there. What occurred after? Take care!
Can stretching help you grow taller?
شنبه 14 مرداد 1396 03:59 ب.ظ
Hi there, after reading this remarkable paragraph i am
as well cheerful to share my experience here with colleagues.
imeldabauza.wordpress.com
جمعه 13 مرداد 1396 09:45 ب.ظ
Hello There. I found your weblog using msn. This is
an extremely well written article. I'll make sure to bookmark it and
return to read more of your useful info. Thank you
for the post. I'll certainly comeback.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.
آخرین پست ها

سازماندهی و انواع ساختار سازمانی سنتی و نوین..........چهارشنبه 12 مهر 1396

معرفی و دانلود فایل کامل پاورپوینت اقدامات و کمکهای اولیه..........جمعه 19 خرداد 1396

معرفی و دانلود فایل کامل پاورپوینت چشم انداز GIS در کشور کره جنوبی..........جمعه 19 خرداد 1396

معرفی و دانلود فایل کامل پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی پنیر پرمایون (حامد طوس)..........چهارشنبه 3 خرداد 1396

معرفی و دانلود فایل کامل پروژه کارآفرینی طرح تأسیس شرکت تولید نرم افزارهای کاربردی..........چهارشنبه 3 خرداد 1396

معرفی و دانلود فایل کامل پروژه کارآفرینی شرکت تبلیغاتی آهسته گامان..........دوشنبه 1 خرداد 1396

معرفی و دانلود فایل کامل پروژه کارآفرینی پرورش ماهی قزل آلا..........دوشنبه 1 خرداد 1396

معرفی و دانلود فایل کامل گزارش کاراموزی آشنایی با سازمان ثبت احوال كشور..........پنجشنبه 28 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل دانلود تحقیق در زمینه سلول های بنیادی..........پنجشنبه 28 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل گزارش کاراموزی شركت آیدا الكتریك..........دوشنبه 25 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل گزارش کاراموزی مطالعه و بررسی مراحل تولید قطعات صنعتی..........دوشنبه 25 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل گزارش كارآموزی در پالایشگاه شركت نفت شیراز..........سه شنبه 19 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل درمان یبوست، کاهش چربی دور شکم و پیشگیری از دیابت با رژیم غذایی جادویی..........سه شنبه 19 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل گزارش كارآموزی ساختمان تجاری مسكونی در شهر كرج..........یکشنبه 17 اردیبهشت 1396

معرفی و دانلود فایل کامل گزارش کارآموزی کامپیوتر،شبکه..........یکشنبه 17 اردیبهشت 1396

همه پستها